hello world!

Чети. Гледай. Подобрявай.

Тук ще намерите полезна информация за това как да подобрите своите 3D рендери.
Вдъхновете се с блога за визуализации на Lumion Bulgaria!
Публикувана на
April 29, 2020

Bjarke Ingels Group и проекта "Тhe BIG U"

Тази интересна история ще ви запознае с проектното предложението за огромния U-образен парк - "The Big U", който има за цел да защити ниската част на Манхатън, Ню Йорк от наводнения и в същото време да сплоти местните общности.

Разберете как Bjarke Ingels Group подхожда към дизайна, насочен към общността, и как анимациите на Lumion са изиграли ключова роля в предаването на дизайнерските идеи на обществеността.

"Видях, че хората бяха истински развълнувани от анимираното движение на различните предпазни стени при наводнения и от това как водата се покачва и издига. С продължителността на анимацията (тъй като паркът е огромен) хората наистина виждат и осъзнават мащаба и същността на този проект." - Autumn Visconti, ландшафтен архитект от Bjarke Ingels Group," Това беше много вдъхновяващ момент за много хора."

Тъй като постоянно променящият се свят поставя нови предизвикателства пред местните общности, някои от водещите архитектурни фирми и екипи прилагат своите таланти, за разрешаване на неотложни проблеми, като същевременно подобряват качеството на живот, за хората живеещи там. Такъв е случаят и с проектното предложение „The BIG U“, създадено от Bjarke Ingels Group, заедно с международен екип от архитекти, урбанисти, ландшафтни архитекти, инженери и други.

След вълната причинена от урагана Sandy, която наводнява част от Манхатън и инициативата на "Rebuild By Design" и "HUD", идеята зад "The BIG U" е да осигури надеждна и иновативна защита от наводнения, като същевременно създаде пространства за събиране на местните общности, места за отдих, зелени паркове, зони за фитнес на открито и други.

„Не можем просто да изграждаме стени около нашите общности, за да се справим с повишаването на морското равнище и изменението на климата. Трябва да създадем и изградим места, на които хората искат да се събират и които да обитават." - директор на ландшафтните архитекти в B.I.G. - Jamie Maslyn Larson

Полезни линкове
  1. The BIG U Project Proposal (PDF)
  2. Rebuild by Design: The Big U
  3. Rebuild by Design: Extending Manhattan for Flood Protection (Video)
  4. BIG Team Vision for BIG U (Video)
  5. East Side Coastal Resiliency – Walkthrough (Video)
  6. East Side Coastal Resiliency – Floodgates (Video)
  7. East Side Coastal Resiliency – Project Fly Through (Video)
  8. East Side Coastal Resiliency – PDC Project Fly Through (Video)

Изтегли пробна версия!

За гладко и забавно Lumion 10 изживяване се нуждаете от 
мощна видео карта. Повече информация тук.
Пробната версия ще работи в продължение на 14 дни.
Не може да отварят сцени от пробната в комерсиалната версия.
LiveSync за Revit, SketchUp, ArchiCAD, Rhino и Vectorworks.
Има малък воден знак на крайния рендер.
15% от библиотеката на Lumion.
Нямате достъп до Lumion Viewer.
Нямате достъп до MyLumion.
Нямате достъп до OpenStreetMap.
Не може да създавате панорами.
Изтегли Lumion
closeminus-circlecheck-circlechevron-downbarslong-arrow-rightfilm-playmenuarrow-downarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram