hello world!

Чети. Гледай. Подобрявай.

Тук ще намерите полезна информация за това как да подобрите своите 3D рендери.
Вдъхновете се с блога за визуализации на Lumion Bulgaria!
Публикувана на
March 16, 2020

Lumion 10.3 е наличен! Разбери какво е ново.

Почувствайте как материалите в дизайна ви оживяват и покажете невероятни текстури и детайли с новата функция за импортиране на релефни карти (displacement maps). Също така ако сте потребител на AutoCAD, вече може да работите върху модела си и същевременно да се възползвате от рендеринг в реално време с Lumion LiveSync за AutoCAD.

Когато материалите се усещат като истински, дизайните ви добиват нова форма на реализъм.

Реалистично изглеждащите материали могат да разкажат ярка история за вашия дизайн, а в Lumion 10.3 вече може да направите всеки един материал да се усеща като реален с новата функция за импортиране на релефни карти (displacement maps).

В този рендер от Lumion 10.3 е добавен "displacement map" върху скалната повърхност.

Импортирайки ваши собствени релефни карти (displacement maps), ще придадете на всеки един материал естествен и реалистичен вид, който да изглежда така, сякаш бихте могли да посегнете и да го докоснете. С няколко кликвания на мишката, може да подобрите текстурата и детайлите на материалите във вашия проект с новите.

Lumion 10.3 също така разширява обхвата на инструмента за визуализации в реално време - LiveSync със съвместимост с AutoCAD. Ако използвате AutoCAD за вашето 3D моделиране, вече е възможно да правите промени във формата или материалите на модела си и те да бъдат моментално отразени в Lumion. Бързо и лесно ще видите вашия AutoCAD модел визаулизиран с правилното осветление, заобиколен от градски или селски пейзаж и разбира се с красиви и реалистични материали.

Lumion 10.3 е безплатен ъпдейт за всички потребители на Lumion 10. Може да свалите своя Lumion 10 като проверите имейла „First Steps“ във вашата поща или като влезете в личния си акаунт в сайта на Lumion.

Плъгина LiveSync е наличен за Revit, SketchUp, ArchiCAD, Rhino, Vectorworks, а сега и за AutoCAD.

Импортирай собствени релефни карти (displacement maps)

Когато материалите се усещат като истински, дизайните оживяват. В Lumion 10.3 вече може да импортирате свой релефни карти (displacement maps) във вградените в Lumion или импортираните от вас материали. С тази нова функция вие засилвате емоцията, предизвикана у зрителя докато презентирате или показвате своя дизайн.

Новата функция изисква да изтеглите или направите свои собствени релефни карти. След като имате такава "displacement" карта, можe да я импортирате към всеки един материал в Lumion, все едно зареждате "Normal Map". В следващото видео можете да видите как импортирахме такава карта в скален материал.

За оптимална производителност импортирайте само 2K и 4K (максимум) текстури. Разберете от къде да намерите такива материали от тук.

LiveSync for AutoCAD

Безплатният плъгин LiveSync ви позволява да създадете връзка в реално време между вашия 3D модел в AutoCAD и Lumion 10.3.

Променете формата или материалите на модела си в AutoCAD, за да изпробвате друг вариант на дизайна си и веднага ще видите модела актуализиран в Lumion, с точното осветление заобиколен от градски или селски пезаж и разбира се с красиви и реалистични материали.

Как да инсталирате LiveSync за AutoCAD:

Ако използвате AutoCAD 2017-2020 ще може да се възплозвате от LiveSync за AutoCAD. Просто следвайте тези три прости стъпки:

  • Влезте в Autodesk App Store и потърсете Lumion LiveSync for AutoCAD.
  • Кликнете на синия “download” бутон (Нужен ви е Autodesk акаунт), за да свалите LiveSync инсталацията.
  • Кликнете на сваленият .exe файл, за да го инсталирате.

Следващият път, когато стартирате AutoCAD, ще може да немерите Lumion LiveSync в Add-in таба. За повече информация кликенте тук.

Изтегли пробна версия!

За гладко и забавно Lumion 10 изживяване се нуждаете от 
мощна видео карта. Повече информация тук.
Пробната версия ще работи в продължение на 14 дни.
Не може да отварят сцени от пробната в комерсиалната версия.
LiveSync за Revit, SketchUp, ArchiCAD, Rhino и Vectorworks.
Има малък воден знак на крайния рендер.
15% от библиотеката на Lumion.
Нямате достъп до Lumion Viewer.
Нямате достъп до MyLumion.
Нямате достъп до OpenStreetMap.
Не може да създавате панорами.
Изтегли Lumion
closeminus-circlecheck-circlechevron-downbarslong-arrow-rightfilm-playmenuarrow-downarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram