hello world!

Чети. Гледай. Подобрявай.

Тук ще намерите полезна информация за това как да подобрите своите 3D рендери.
Вдъхновете се с блога за визуализации на Lumion Bulgaria!
Публикувана на
November 11, 2019

Рагледай детайлно 3 от най-интересните нови функции в Lumion 10

Ускорете процеса на редактиране с новата висококачвествена предварителна визуализация. Показвайте зашеметяваща околна среда с новите растителни модели с фини детайли. И накарайте повърхностите на вашия модел да оживеят благодарения на новите "displacements" карти.

Lumion 10 стана наличен преди една седмица и бе приет от Lumion общността с позитивна оценка.

От новата висококачвествена предварителна визуализация, която ви позволява бързо да видите как би изглеждал вашия проект, до фино детайлизиране на природата и новите релефни материали, с които оживява проекта ви, Lumion 10 цели да намали усилията, необходими от ваша страна, за да направите красиви визуализации.

В тоза статия ще разгледаме три от новите топ функции на Lumion 10:

  • Предварителна визуализация с високо качествено
  • Нова висококачествена растителност (Lumion Pro)
  • Нови релефни карти

Включвайки видеоклипове с функциите и уроци, можете да научите повече за това как тези три функции ще помогнат за подобряване на процеса на визуализация. За да видите всичко, което Lumion 10 предлага, разгледайте списъка с функции на страницата „Новo в Lumion 10“.

Предварителна визуализация с високо качествено

Lumion дава възможност на архитекти и дизайнери без 3D или CGI опит да превърнат своите модели в красиви, завладяващи рендери.

Модел от Marco Caccini.

Но преди да стигнете до този момент, важно е да използвате фото и видео ефектите на Lumion 10, за да постигнете стила и настроението, което искате, от фотореалистично до концептуално. Сред настройките за осветление и атмосферни условия в Lumion, може да намерите Sky Light 2, Real Skies, Hyperlight, Sky and Clouds, сенки, валежи, мъгла и много други.

Когато настройвате ефектите, за да създадете идеаленото усещане, може да са необходими много опити и тестове за да получите всичко, както желаете.

Тук новата функция ще ви помогне да спестите догадките, когато преминавате през процеса на редактиране на визуализацията, като същевременно ви даде повече увереност при настройка на осветлението, времето, сенките, материалите и композицията.

За да използвате новата функция за предварителен преглед, просто изберете изглед на камера и настройте ефектите в режим на снимка или видео. Кликнете върху прозореца за визуализация и наблюдавайте как бързото изчисляване на осветлението ви дава преглед на това как ще изглежда окончателното изображение.

Модел от Marco Caccini.

Преместете камерата и визуализацията ще се нулира, но след като откриете нова позиция, щракнете отново върху прозореца, за да я стартирате наново.

Ако не искате да щракнете, за да видите резултата, а искате тя да става автоматично, когато спрете да движите мишката, можете да я включите на „автоматичен“ режим от настройките.

Нова висококачествена растителност (Lumion Pro)

Когато визуализирате жилищни или търговски екстериори или ландшафтни / градски дизайни или показвате гледки към околния пейзаж от прозореца на интериорен 3D дизайн, голямата природна библиотека на Lumion отваря повече възможности за бързо създаване на реална, жизнена среда около вашия дизайн.

Можете да намерите над 1500 модела (в Lumion Pro), демонстриращи широка гама на различни видове от земното кълбо, включително широколистни, иглолистни растения, цветя, безлистни дървета и др.

Сега в Lumion 10 Pro можете да намерите нова категория с висококачествени модели на растения, храсти и дървета. Тези модели са високо полигонни, фино подробни дървета и растения, предназначени за изгледи отблизо и за преден план на вашите изображения и видеоклипове.

Сред новите естествени модели с фини детайли можете да намерите смърчови дървета, борови дървета, брези, самшит, маслинови дървета, евкалиптови дървета, агаве и други.

Тъй като тези модели на растения и дървета съдържат повече полигони от стандартните, които може да намерите в Lumion, те ще направят вашия проект по-тежък и могат да забавят скоростта на рендериране. Препоръчваме да използвате тези модели умерено и на ключови места във вашият проект.

Ако трябва да добавите няколко от тези модела към сцената си, но не искате да забавите Lumion, поместете ги в слой и след това го изключете, докато не сте готови да ги визуализирате.

Нови релефни карти - напълно отключени в Lumion 10.3

Друга голяма особеност в Lumion 10 беше добавянето на релефни карти към 167 материала. (С излизането на Lumion 10.3 вие вече може да ги добавяте към всички налични материали.) С движението на плъзгач можете да регулирате дълбочината и геометрията на избрания материал, придавайки му реалистичен, триизмерен вид и усещане.

Тези материали могат да ви помогнат да почувствате грубата текстура на кората, порите на дървесината, неравен камък от калдъръм и други.

Вдъхнете живот на 3D моделите и споделете духа на вашите дизайнерски идеи

Lumion 10 цели да намали необходимите усилия нужни ви, за да създадете красиви визуализации. С всички нови функции, инструменти и съдържание в Lumion 10 ще откриете как без усилия може да вдъхвате живот на вашите 3D проекти.

Изтегли пробна версия!

За гладко и забавно Lumion 10 изживяване се нуждаете от 
мощна видео карта. Повече информация тук.
Пробната версия ще работи в продължение на 14 дни.
Не може да отварят сцени от пробната в комерсиалната версия.
LiveSync за Revit, SketchUp, ArchiCAD, Rhino и Vectorworks.
Има малък воден знак на крайния рендер.
15% от библиотеката на Lumion.
Нямате достъп до Lumion Viewer.
Нямате достъп до MyLumion.
Нямате достъп до OpenStreetMap.
Не може да създавате панорами.
Изтегли Lumion
closeminus-circlecheck-circlechevron-downbarslong-arrow-rightfilm-playmenuarrow-downarrow-left linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram